Trängsel i livsmedelsbutikerna i onödan

Sörmland 1 mars 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Idag och alla andra dagar, förvånas jag över att många inte följer rekommendationen att gå ensam till livsmedelsaffären för att handla - om så är möjligt. Jag parkerade idag och bredvid mig parkerade herr och fru - som båda gick in för att handla mat med mera. Väl inne i affären var det välfyllt med människor. Jag kunde inte annat än säga högt: "det där med att handla ensam är det inte så många som hörsammat". Jag fick snabbt svar från en man som handlade tillsammans med fru och två barn "det beror på" - blev svaret. Förhoppningsvis kände sig flera träffade och fick dåligt samvete. Är det så svårt att gå ensam till Ica affären? Knappast!

Statsministern repeterade bland annat denna fråga om att minska trängsel i livsmedelsaffärerna idag. Kanske och förhoppningsvis tar människor till sig frågan nu igen när han dessutom hotar stänga ned gym med mera för att minska smittspridningen som sker bland annat i folksamlingar. 

Vi medborgare har inte skött oss tillräckligt bra - respekten för detta coronavirus har nu mattats av. Kanske borde livsmedelsbutikerna ha en "ordningsman" vid entrédörren som motar medföljande person, om denne medföljer helt i onödan och ökar trängseln. I vart fall tills vi kunder lär oss att handla utan sällskap.
 

Rädd för coronan

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Vaccinationsstart för fas 3 på torsdag – men yngre ur riskgrupper får vänta lite till

Sörmland

Fortsatt högt tryck på sjukvården i Sörmland – 80 covidsjuka sjukhusvårdas

Sörmland

CHATT: Sörmlands smittskyddsläkare Signar Mäkitalo svarar på dina frågor

Sörmland

Ohälsan ökar bland de yngsta – nu görs kraftsamling för barns rättigheter: "Blivit osynliga"

Sörmland

Stora skillnader i egentester – vissa regioner skippar dem: "Kommer inte bli aktuellt här"

Visa fler