Sparka ut insparkarna!

Katrineholm 17 oktober 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Coronaviruset har inte lagt sig på sin dödsbädd. Det kommer att följa oss in i våra kroppar, så snart vi är det minsta oförsiktiga. Och vi kan nu notera att smittalen åter går upp. En – av flera – orsaker är insparksfester på universitets- och högskolenivå. På nätet kan vi se bilder där nyinskrivna studenter samlas och festar som ett sätt att introduceras i sin nya miljö.

Man kunde ju möjligen inbilla sig, att just den här gruppen unga vuxna borde utgöra någon sorts elit när det gäller medvetenhet, kunskap och bildning. Men det tycks vara precis tvärtom.

Det är ju så att just den här åldersgruppen löper väldigt liten risk att bli allvarligt sjuk i covid-19. Men det betyder ju inte att de inte kan bli sjuka, och till och med dö. Men ännu mer upprörande är ju att de kan komma att föra smittan vidare, till andra i samma åldersgrupp, men också till den äldre delen av befolkningen. Och då blir det allvar! En oförsiktig student, som smittar sin mormor, som sedan kanske avlider i sjukdomen, har förmodligen dragit på sig en samvetsskuld som blir svår att leva med. 

Så stoppa dessa partyn omedelbart! Pandemin är ingen lek!

Urban Lundin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Kommunen inför tvingande åtgärder för bidragstagare: "En jävla massa mygel"

Fotboll

Jansson utvisad när Värmbol finalföll mot Nyköping – nu avslutar han karriären

Sörmland

Smittskyddet varnar – Sörmland kan bli som Uppsala: "Kan ganska snart hamna där"

Katrineholm

Fel och brister i nya p-huset – invigningen skjuts fram

Gymnastik

Vania fick unik medalj på sista gymnastikmötet

Visa fler