Sökinsats efter skadad hund fick lyckligt slut

Hunden Saga rymde och blev påkörd av en bil i Hällefornäs. Skadad lämnade hon platsen och ett intensivt sökande tog fart.

Hälleforsnäs 6 juli 2020 12:41

Karlstadbon Nina Sanfridsson är på besök i Flens kommun för att tillbringa tid på Flens brukshundsklubb. Under tiden lämnade hon sin australien shepherd Saga hos vännen Nina Pohl i Hälleforsnäs för att ta med sin andra hund till Flen. Vistelsen blev dock inte som tänkt sedan Saga på lördagseftermiddagen rymde och blev påkörd i Hälleforsnäs. Hunden lämnade sedan platsen skadad.

– Jag är fruktansvärt ledsen, sa ägaren Nina Sanfridsson när tidningen nådde henne på måndagsförmiddagen.

Hundens försvinnande skapade stort engagemang i Hälleforsnäs och på sociala medier. Efterlysningen delades tusentals gånger på Facebook och många deltog i sökandet. Det var bland annat en person från Stockholm med id-hund på plats samt en person som flög med drönare.

Nina Pohl var tillsammans med flera andra ute och letade och satte även upp lappar i Hälleforsnäs. Hon uppmanade boende på orten att titta efter Saga i sina trädgårdar, uthus och krypgrunder. 

– Hon (Saga) har varit synlig två dagar i rad i korsningen Flensvägen/Kvarngatan där hon blev påkörd. Hon har rört sig obehindrat men det är ganska långa blodspår, förhoppningsvis har hon bara bitit sig i tungan, sa Nina Pohl.

Klockan 13 på måndagen fick sökinsatsen ett lyckligt slut då Nina Sanfridsson meddelade på Facebook att Saga blivit funnen. Saga hade skador på båda bakbenen och fördes till Strömsholms djursjukhus.

– Jag är så glad och oerhört tacksam för allt stöd och hjälp från alla fina människor, säger Nina Sanfridsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Carinas oväntade möte – såg lodjur utanför Katrineholm

Katrineholm

Bil hamnade i diket - väjde för älg

Hälleforsnäs

Mikael har tagit fajten mot diagnoserna

Hälleforsnäs

"Galleria" för återbruk och levande bygd

Nyetableringar

Nytt handelsföretag startar i Flen

Visa fler