Öppen artikel: Har du sett försvunna Ann-Margret?

Polis, hemvärn och frivilliga sökte i en hel veckas tid efter försvunna Ann-Margret i trakterna kring Julita. Hon sågs senast vid 20-tiden måndagen den 22 juni. På söndagen den 28 juni blåstes det aktiva sökandet av, även om frivilliga fortfarande söker, men Ann-Margret är ännu inte återfunnen.

Julita 30 juni 2020 16:36

Ann-Margret är i 70-årsåldern och har en sjukdomsbild som kan göra det svårt för henne att orientera sig. Hon anmäldes försvunnen vid 22-tiden måndagen den 22 juni, och hade då inte setts till på ett par timmar.

Ann-Margret är bosatt i Stockholm, men befann sig i sommarbostaden nära Strömkärr, öster om sjön Aspen, i Julita i Katrineholms kommun. Sökandet koncentrerades till stor del till Julitatrakten, men polisen har arbetat efter flera teorier. Man utesluter inte att hon tagit sig utanför länet genom att lifta eller hoppa på ett tåg.

Söndagen den 28 juni blåstes den stora aktiva sökinsatsen av. Polisen är dock fortsatt angelägen om att få in tips och iakttagelser, och frivilliga har inte gett upp utan fortsätter leta.

Ann-Margret är 156 cm lång och har grått hår. Vid försvinnandet var hon klädd i svart tröja, blå byxor och röda kängor.

Den som har upplysningar om var Ann-Margret kan befinna sig att höra av sig till larmnumret 112 om det är akut. Om läget ej är akut går det att ringa 114 14 och be att få tala med Regionledningscentral Öst.

Polisen misstänker inte att ett brott ligger bakom Ann-Margrets försvinnande.

Polisen släppte under fredagen den 26 juni nya bilder på Ann-Margret. På den ena bilden sitter hon ned, klädd i blå tights och blå tröja. Tightsen är trasiga över högra knäet och det är samma byxor, eller liknande, som hon hade på sig vid försvinnandet. På den andra bilden står Ann-Margret upp, och har på bilden på sig de röda kängor hon hade vid försvinnandet. 

Av hänsyn till Ann-Margrets person har såväl polisen som tidningen valt att enbart gå ut med hennes förnamn.

Tidningarna inom Sörmlands Media tar vanligtvis betalt för journalistik. Eftersom det här är fråga om liv är denna artikel upplåst. Alla kan läsa den, prenumeranter som ickeprenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Försvunna Ann-Margret
Julita

Familjens desperata vädjan: "Om vi bara kunde få något slags tips"

Katrineholm

Så fortsätter polisens sökande efter försvunna Ann-Margret

Julita

Missing people fortsätter sökandet efter Ann-Margret

Julita

Polisen släpper nya bilder på försvunna Ann-Margret

Julita

Tips om kläder i skogen kunde avfärdas

Visa fler
Läs mer!
Katrineholm

Åtalad utpressare hotade att "snitta" kronofogdar

Vingåker

Vingåkersbo åtalas för barnpornografibrott

Katrineholm

Misstänkt rån och misshandel i lägenhet – skadad man hittades på Prinsgatan

Konst

Konstnär söker kontakt med vård- och omsorgspersonal

Katrineholm

Dahlström (S): Kan bli aktuellt med kommunvarsel i coronas spår

Visa fler