Olovsson ska företräda alla socialdemokrater i Sörmland

Eskilstuna kommun 23 maj 2020 05:41
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 2 maj hade Fredrik Olovsson och kommunalrådet Göran Dahlström i Katrineholm ett gemensamt debattinlägg i Katrineholms-Kuriren. Där tog de båda socialdemokraterna sin utgångspunkt i den rådande coronapandemin. De menade att den var ett utmärkt tillfälle att göra om den rådande invandringspolitiken. De skriver: ”Det är ett utmärkt tillfälle att göra om den svenska politiken. En fortsatt stram linje nationellt där man inte kan avvika från andra europeiska länder, bör kombineras meden hårdare nationell styrning av boende såväl under asyltiden som vid nationelletablering”. 

Jag häpnar. Mitt under brinnande coronapandemi, som hotar välfärd och jobb, dristar sig kommunalrådet och riksdagsledamoten för Socialdemokraterna att på ett cyniskt sätt vädra sina extrema åsikter beträffande nyanlända. 

Dahlström och Olovsson står båda bakom kommunens beslut att undanta hela kommunen från EBO-lagen. Det vill även Eskilstuna kommun via majoriteten S och M. C har en annan uppfattning och vill endast att vissa utsatta kommundelar skall undantas från EBO-lagen. 

Jag är besviken på dig, Fredrik Olovsson, för att du så lätt sätter dig i högersossen Göran Dahlströms knä. Dina åsikter gällande åtstramning av invandringspolitiken delas inte av mig och flera med mig. Du ska som nyvald distriktsordförande för oss socialdemokrater i länet ha åsikter som delas av flertalet partimedlemmar i länet. 

Dahlströms och Olovssons cyniska utspel känns främmande och kränkande i dessa coronatider. I svensk sjukvård och äldreomsorg arbetar idag cirka 20 procent utlandsfödda personer. Varje dag riskera dessa vårdarbetare sina liv och sin hälsa i kampen mot Covid-19. Hur skulle svensk sjukvård och äldreomsorg klarat sig utan sina utlandsfödda medarbetare i detta krisläge?

Jag är besviken på framför allt dig, Fredrik Olovsson. Göran Dahlström däremot borde ta sig en funderare om han verkligen är socialdemokrat eller ska söka sig till sina meningsfränder på högerkanten.

Så min uppmaning till Fredrik Olovsson blir: Hoppa ner från Göran Dahlströms knä i frågan om EBO och invandringspolitiken!
 

Hans Bergström
Aktiv socialdemokratisk gräsrot med kommunala uppdrag i Eskilstuna kommun

Hans Bergström

Ämnen du kan följa
Läs mer
Debatt

Sverige bör byta strategi för att rädda jobb

Ledare

Januariavtalet är lika rätt nu som före krisen

Debatt

S och M problemstämplar Katrineholm

Debatt

Stärk kvinnors möjligheter att forma sina liv

Debatt

Stärkt småföretagande kan hjälpa små kommuner

Visa fler