Oasen i Lasstorp ur en annan synvinkel

Jag håller inte med om att det är den prunkande oas som flera odlare vill göra gällande. Det är delvis fint, men en del lotter är rena soptipparna. Skriver signaturen "En av de närboende".

Jag håller inte med om att det är den prunkande oas som flera odlare vill göra gällande. Det är delvis fint, men en del lotter är rena soptipparna. Skriver signaturen "En av de närboende".

Foto: Henrik Wising

Insändare2021-06-02 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en av dem som bor granne med Lasstorps koloniområde. Jag håller inte med om att det är den prunkande oas som flera odlare vill göra gällande. Det är delvis fint, men en del lotter är rena soptipparna. Det verkar heller inte finnas regler för hur bebyggelse, staket med mera får se ut. Trodde det var reglerat. Som fastighetsägare vet jag hur mycket regler och bestämmelser det finns om jag vill göra nån förändring på mitt hus eller tomt. 

Om jag använder min tomt som upplag för skrot, byggmaterial eller dylikt får jag snart diverse myndigheter på mig med böter och pålagor som följd. Varför gäller inte samma regler i Lasstorps koloniförening? Vi är ganska många som skulle välkomna en flytt av koloniområdet. Det eldas/grillas oavsett om det är eldningsförbud eller ej, ibland tror man att hela Lasstorp ska brinna upp.

Det körs med bilar och anordnas parkeringsplatser där det tidigare inte alls varit tillåtet att köra bil. Man kör med högljudda maskiner, röjsågar, gräsklippare, jordfräsar och Gud vet vad, så ibland kan man knappt använda sin uteplats för allt oväsen.

Att de invandrare som bearbetar sina tidigare trauman skulle falla tillbaka i depression på grund av att koloniområdet flyttas är ju rent nonsens. Förresten är det väl inte tal om att stänga ner, det ska väl flyttas till ett annat område. Såvitt jag förstår, går det väl att bearbeta krigstrauman även i andra stadsdelar.

När det dessutom är sådana problem med översvämningar, borde det inte kännas som nån nackdel för odlarna att få ett annat område att etablera sig på.