Näringsidkarna i Katrineholm behöver sina kunder

Katrineholm 16 september 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många upplever att Katrineholms city håller på att dö, till er vill jag säga detta:

Vi brottas med ett konkurrerande Lövåsen där stora varuhus med bra parkeringsmöjligheter går hem hos Katrineholms invånare. Kritiken som ramlar in emot city riktas dock ofta till fel personer. Vi handlare, som varje dag sätter nyckeln i låset till vår salong, butik, restaurang - VI har ingenting att göra med hur många gupp staden har, hur många parkeringar som försvinner eller att de höga hyrorna gör att företag behöver lägga ner. Vi kämpar, varje dag. 

Vi lägger inte bara oändligt med fysiska timmar på vårt arbete, där vi möter er kunder nere i city, utan det krävs också mycket mer. Vi annonserar om kampanjer för att locka er att komma till oss, kämpar för att kunna erbjuda er nästintill samma priser som stora företag kan erbjuda er på nätet, trots att de köper in enorma mängder som vi små lokala butiker inte har möjlighet att göra. Vi ruckar på vår marginal för er skull. Vi planerar och anordnar evenemang på kvällar och helger, för att bygga relationer med er, för en framtid.

Ni väljer att haka upp er på några gupp. Gupp som gör det möjligt för oss alla att röra oss i vår fina stad där trafiken blir säkrare och lugnare. Gupp som tydligen förstör er bil, där lösningen egentligen är att ni ska sakta ner farten. 

Att öppettiderna inte varit till belåtenhet finns det är rimlig förklaring på. En pandemi. "Enough said."

Ni hakar upp er på att parkeringar inte ligger tillräckligt nära så att ni behöver gå så långt. Istället åker ni till andra städer där man parkerar i parkeringshus och behöver betala för det.

Vi måste hjälpas åt, och ni, våra fantastiska kunder, har möjlighet att hjälpa till. Att förändra och förbättra vårt vackra Katrineholm. Att stötta oss, och låta vårt centrum blomma. Ni gör oss, vi är ett team! 

Jag, tillsammans med andra fantastiska näringsidkare i Katrineholms city kommer tillsammans att göra allt vi kan för att försöka få er alla att prata gott om vår stad, för den är fantastisk. Och bättre kommer den att bli!

Ida Plantin, driver Självfallet i Katrineholm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Flerårigt fängelsestraff för våldtäkt mot barn

Recension

Drömspel med lösnäsa gör deppig historia full av skratt

Katrineholm

Unga tävlar i att stjäla – lägger ut filmbevis på nätet

Katrineholm

Polisen får tänka nytt för att locka katrineholmarna till yrket

Katrineholm

Asylsökande nekas konto – Ali jobbar men kan inte få lön

Visa fler