Mycket "verkstad" i Vingåker

Trots den värsta pandemin på hundra år är det full verkstad för Vingåkersbygdens utveckling, skriver Anneli Bengtsson (S) ordförande i kommunstyrelsen, med flera.

Trots den värsta pandemin på hundra år är det full verkstad för Vingåkersbygdens utveckling, skriver Anneli Bengtsson (S) ordförande i kommunstyrelsen, med flera.

Foto: Sophie Eriksson

Insändare2021-06-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack signaturen "Skattebetalare" som vill veta mer om vad som händer i Vingåkerspolitiken! Vi ber om ursäkt om vi inte har lyckats kommunicera tillräckligt bra. Massmedias bevakning av länets minsta kommun styr vi inte men vi berättar gärna om allt som pågår i Vingåkersbygden och du är välkommen att när som helst höra av dig om du vill veta mer.

Det senaste året har inte varit likt något annat då pandemin tagit mycket tid och kraft, både för våra tjänstepersoner och oss politiker. Stor del av tiden har gått åt för att dagligen lösa mängder av praktiska frågor och vår personal har gjort ett fantastiskt jobb som vi är stolta över.  

Våra fokusområden är skola, hållbar tillväxt, landsbygdsutveckling och ekonomi i balans. Trots den värsta pandemin på hundra år är det full verkstad för Vingåkersbygdens utveckling. Några exempel är bygget av Sveriges modernaste skola, satsning för att höja skolresultaten, planering av ny förskola i Vingåker och ny skola i Marmorbyn, renovering av Säfstaholms slott, satsningar för att utveckla våra olika kommundelar där alla invånare ska ha möjlighet att vara med och påverka sin ort genom de olika bygdegrupperna och bygdepengen. 

Många vill bygga nytt och ett intensivt arbete pågår med ny översiktsplan och detaljplaner för nya attraktiva tomter för boende och näringsliv. Bland annat runt Säfstaholms slott, i Marmorbyn, Viala och Baggetorp. I Österåker finns god tillgång till tomter och här arbetar lokala krafter för nya senioranpassade bostäder liksom i Läppe. I Högsjö står Vingåkershems nya flerfamiljshus färdigt och fibernätet byggs klart i de sista områdena i kommunen. Vi ser redan att fler invånare med försörjningsstöd kommit arbete tack vare två omfattande projekt. 

I Vingåkerspolitiken har vi högt i tak, ett respektfullt förhållningssätt och en god och konstruktiv samverkan. Vi är övertygade om det gynnar våra invånare och kommunens långsiktiga utveckling.