M: "Rättsväsendet går före familjeveckan"

Insändare 26 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattinlägg i KK fr Amloth mfl. "Mer tid med familjen för vanligt folk" publicerad den 17 oktober.

Sverige har en av världens mest generösa föräldraförsäkring. Att regeringen i det läget väljer att satsa på en så pass kostsam reform som familjeveckan, när Sverige befinner sig i en tid då många föräldrar inte ens vågar släppa ut sina barn på lekplatsen, är helt fel prioritering. Det är fler människor i dag som är oroade för säkerheten än för ledigheten.

Sveriges barnfamiljer är värda att tas på allvar. Föräldrar som möter sina barn som blivit bestulna på värdesaker och som inte vågar låta barnen gå eller cykla ensamma till träningen behöver mer trygghet och ordning – inte några dagars extra ledighet. 

Mot bakgrund av de stora problem Sverige står inför, med ett högt antal dödsskjutningar och personer som inte kan försörja sig själva anser Moderaterna att det är helt fel att prioritera ökade möjligheter för människor i arbetsför ålder att vara ännu mer lediga. Sverige behöver fler arbetade timmar, inte färre. Och allt fokus på att öka tryggheten. 

När regeringen prioriterar att införa familjeveckan i stället för att med full kraft bekämpa kriminaliteten - gör Moderaterna tvärtom. Rättsväsendet går före familjeveckan. De resurser som blir över vill vi använda för att bekämpa utanförskap och långtidsarbetslöshet. Det är så vi får ordning på Sverige.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Politik

Sveriges nya regering – hela listan

Brott

Förundersökning inledd mot Eneroth – utreds för sexuellt ofredande

Politik

Kristersson: "Inget nytt över huvud taget"

Nybliven katrineholmare i nya regeringen – Thorwaldsson ny näringsminister

Politik

Thorwaldsson ny näringsminister

Visa fler