Låt oss få ha kvar ett torg värt namnet – Stortorget

Drömscenariot är att någon driftig katrineholmare startar en namninsamling för att genomföra en folkomröstning om torghuset och andra planerade byggprojekt. Skriver signaturen Alice.

Drömscenariot är att någon driftig katrineholmare startar en namninsamling för att genomföra en folkomröstning om torghuset och andra planerade byggprojekt. Skriver signaturen Alice.

Foto: Stina Järperud

Insändare2021-06-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Håller fullständigt med insändaren Pålstorp: "Det vilar en förbannelse över stadsplaneringen", och även insändaren Esteten: "Inse att Katrineholm är en småstad". Katrineholm kommer enligt prognoser att vara en småstad under överskådlig tid. 

Tidigare kännetecknades staden av ett rivningsraseri, men idag är det istället en byggboom av sällan skådat slag. Läste om en stad i Katrineholms storlek som månade om sina gröna ytor i stadskärnan. Här får det inte finnas en grön yta utan att den måste bebyggas, helst med höghus som inte passar in i en småstad. Bygg inte bort den lilla grönska som finns kvar.

Läste i Kkuriren, under rubriken "För 50 år sedan", att man gjort en undersökning om hur tättbebyggda Södermanlands städer var. Katrineholm var redan då den mest tättbebyggda staden. Hur skulle resultatet av en sådan undersökning se ut idag?
Håller med Urban Lundin, som i en insändare skriver att Göran Dahlström har drabbats av storhetsvansinne, då han vill bygga ett palats på torget. Att vi inte ens kan få ha vårt torg fredat utan bostadsbyggande. Låt oss få ha kvar ett torg värt namnet - Stortorget, och gör det trivsamt att vistas på.

Drömscenariot är att någon driftig katrineholmare startar en namninsamling för att genomföra en folkomröstning om torghuset och andra planerade byggprojekt.