Lasstorp koloniförening: "Vi har regler!"

Leif Gunnar Wågenberg från Lasstorp koloniförening svarar på tidigare insändare om koloniföreningen.

Leif Gunnar Wågenberg från Lasstorp koloniförening svarar på tidigare insändare om koloniföreningen.

Foto: Henrik Wising

Insändare2021-06-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Oasen i Lasstorp ur en annan synvinkel" publicerad 2 juni.

Hej signaturen "En av de närboende". Jag ska försöka besvara de synpunkter du lägger fram.

Det finns inga regler i koloniföreningen.

Jag försäkrar dig att vi har regler som vi skapat i samråd med kommunen. Som du riktigt påpekar finns det lotter som inte uppfyller våra ordningsregler och stadgar. Styrelsen gör regelbundna inspektioner. Först får medlemmen en anmärkning att åtgärda de brister som finns. I nästa steg får medlemmen en varning som är tidsbegränsad. Därefter är det uteslutning ur förening.

Inga regler för byggnationer.

Den som vill bygga kolonistuga måste göra en bygganmälan till kommunen. Kommunens bygglovshandläggare gör oanmälda besök som styrelsen får ta del av och se till att eventuella anmärkningar blir åtgärdade.

Trasiga staket.

Det finns staket som inte håller måttet och vi arbetar för att få förändringar till stånd.

Det är många som skulle välkomna en flytt av koloniföreningen.

Jag är inte säker på att du har så stort stöd för dina åsikter. Flertalet boende både från stadsdelen Norr och Lasstorp ser det mycket positivt att vi finns kvar. Även Lasstorpsgården, förskolan och skolan Öster ser det positivt.

Eldning och grillning.  

Gäller samma regler som övrigt i kommunen.

Parkering. 

Vi har en huvudparkering i söder. Gäster till medlemmarna parkerar på stora parkeringen. Vi har inte befogenhet att lappa felparkerade.

Trädgårdsmaskiner.

Våra medlemmar kör inte med några högljudda trädgårdsmaskiner, ljudnivån bör ligga på samma nivå som i ditt bostadsområde.

Invandrare.

För våra medlemmar från andra kulturer har kolonilotten varit en viktig terapi. Att flytta kolonister som lagt ner ett otroligt arbete för att säkerställa sina lotter mot översvämningar är att riva upp så mycket känslor.

Om vi mot förmodan skulle flytta vad ser du framför dig då? Du verkar vara mycket förtjust i våtmarker och det kommer du då att få med besked. Jag är inte säker på att så många boende i ditt område skulle uppskatta detta, illaluktande stillastående vatten, myggansamling. Jag kan försäkra dig att du kommer att få våtmarker men inte på Lasstorps gärde.

Vi flyttar inte!