Katrineholms elever har en otrygg skola framför sig

Katrineholm 17 september 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den nya grundskolan på Norr i Katrineholm kommer med stor sannolikhet att bli ett tragiskt experiment av stora mått. Politikerna i Katrineholms kommun har inte tagit hänsyn till elevens bästa när planerna togs fram. Katrineholms kommun har socialt utsatta elever i sina grundskolor, barn som är i behov av en trygg miljö i sin skolgång. Barn som behöver trygga vuxna under sin skoldag, lugna miljöer, studiero och självförtroende för sig själv.

Barnen behöver en trygg och stabil miljö och en plats där de ses av personalen. Elever måste upptäckas, ses av personalen, det är det enda sättet respekt skapas mellan personal och lärare. Det är en liten skola, en trygg miljö där alla vet tillräckligt om varandra för att se när något inte är bra. Små grupper med elever som kan få de förutsättningar som krävs för att komma in på högre utbildning. En liten skola där personalen får chansen att lära känna sina elever och skapa förtroende.

Katrineholms politiker kör över personalen på skolorna som kommer läggas ned för att flytta till den nya. De kör över alla elever som kommer flyttas från en liten trygg och säker miljö till en miljö som inte kan bli trygg.

I Nyköpings kommuns motsvarighet Alpha förekommer det drogförsäljning, misshandel, innehav av vapen, stölder och mobbing. Det märks tydligt att de barn som är otrygga inte blir trygga i en stor skola, det spårar ur och de faller mellan stolarna.

Det är inget annat än ledsamt att inse att Katrineholms kommun kommer tappa personal till andra kommuner, tappa inflyttning av barnfamiljer och få större sociala klyftor och problem som ett resultat av detta beslut.

Besviken vid sidan om

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Man hotade lågstadieelever till livet på skolgården – nu anmäls skolan

Sköldinge

Förslag om cykelbana nobbas – barnen tvingas fortsätta cykla på farliga vägen

Bandy

Kalix skräll öppnar för KVBS

Katrineholm

"Pistolman" utredd – var pojke med leksaksvapen

Katrineholm

Polisen och försvaret kollade trafiken tillsammans

Visa fler