Inse att Katrineholm är en småstad

Göran Dahlström har drabbats av storhetsvansinne och vill bygga ett palats på torget. Skriver signaturen "Esteten".

Göran Dahlström har drabbats av storhetsvansinne och vill bygga ett palats på torget. Skriver signaturen "Esteten".

Foto: Stina Järperud

Insändare2021-05-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack Urban Lundin för dina insändare angående byggnation vid torget.

Håller helt med dig. Göran Dahlström har drabbats av storhetsvansinne och vill bygga ett palats på torget. Ska det byggas på torget bör det vara ett normalt hus som vi kan associera oss med, inte ett vräkigt monument. 

Göran Persson fick sitt monument bestående av huset som skulle bli en pendang till Framtidenhuset, men som så riktigt påpekades vändes åt fel håll, utsikten mot kyrkan försvann och Drottninggatan slutade med en vägg. Detta monument fördärvas nu ytterligare av husen som byggs vid Godsmagasinet där nya balkonger byggs så nära befintliga att man kan sträcka ut sin hand och hälsa på varandra. Hur kan det vara tillåtet att placera balkonger så nära? Det verkar ju helgalet. 

Undrar om det är Tegelstaden eller Dahlström som styr kommunen? 

Kan verkligen alla nybyggda lägenheter fyllas? Katrineholms befolkning ökar inte utan minskar så vänta med planer på ytterligare byggnation!

Planerna på en ny stadsdel med bland annat flera höghus inkl butiker kring Backavallen är också fullkomligt befängda. Hur kan man ens komma på tanken att förstöra detta fina naturområde där bland annat ett litet berg ingår. Bygg inte bort den lilla grönska som finns kvar utan utveckla befintligt naturområde och få en bra luftmiljö på köpet. Under pandemin har tillgång till grön- och strövområden på nära håll varit räddningen för många.  Vi vet inte när nästa pandemi slår till så tänk på att rekreationsområden är viktigare än stora hus. Slopa den storskaliga byggnationen i nämnda strövområde. 

Inse att Katrineholm är en småstad och kommer så att förbli med dess för- och nackdelar. Bygg hädanefter hus som är anpassade till miljön i Katrineholm så vi har något att visa upp och vara stolta över istället för att behöva använda skämskudden. Snälla sluta förstöra och förfula vår stad! 

Tips : Åk till Mariefred och kolla hur man bygger anpassade hus. Det är en fröjd att skåda.