Ingen skridskoåkning utomhus

Nu är hallen stängd på grund av pandemin men vi saknar möjligheten att kunna åka utomhus och få frisk luft. Skriver Petra Andersson.

Nu är hallen stängd på grund av pandemin men vi saknar möjligheten att kunna åka utomhus och få frisk luft. Skriver Petra Andersson.

Foto: Stina Järperud

Insändare2020-12-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I pandemins spår så begränsas våra möjligheter vad vi kan hitta på tillsammans med våra barn. Vintrarna har varit snöfattiga men det som vi verkligen tyckt om att göra och som har varit en glädje för oss och många andra är skridskoåkningen på uterinken vid Backavallen. 

Där har vi kunnat åka hela vintrarna, pandemi eller ej, vilket har varit roligt och uppskattat. Beslut togs att ny ishall skulle byggas och vi var många som sörjde uterinken. Ny ishall blev det men inte så mycket tider för allmänheten och sedan köptes nät in för att avskärma så att fler tider för allmänåkning skulle kunna erbjudas.

Nu är hallen stängd på grund av pandemin men vi saknar möjligheten att kunna åka utomhus och få frisk luft.
Det förbereds för en isbana på torget men den är väldigt liten och man kan heller inte använda klubba så det känns inte som ett alternativ.

Backavallen är ju vårt sportcentrum och det känns väldigt trist att inte kunna utöva en sport som är en vinteraktivitet.
Den gamla kylanläggningen var inte anpassad för dagens miljökrav men finns det något annat alternativ? Jag skulle gärna vilja ha ett svar från de styrande i Katrineholm.

Det är svårt att förklara för barn som undrar varför vuxna har bestämt att man inte ska kunna åka skridskor utomhus på Backavallen. Finns det en möjlighet att titta på det här och se om det går att få till is på uterinken så vi kan fortsätta att njuta av skridskoåkning utomhus?

Det finns en annan aspekt, barn och vuxna behöver röra på sig. Det är lätt att fastna med tv, datorer och annat.
Kommunen bör främja lust till rörelse, både inne- och utomhus.