Hur vill politikerna att skolan ska fungera?

Katrineholm 15 september 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så fruktansvärt provocerande att läsa i tidningen att politikerna i Katrineholms kommun inte vet vad pengaöverskottet ska gå till. Katrineholm ligger bland de sämsta i Sverige när det kommer till skolresultat. Hur tänker ni att vi ska kunna höja resultaten efter ännu en ”effektivisering” på mer än 13 miljoner? Hur vill ni egentligen att skolan ska fungera? 


Det behövs fler vuxna i skolan, inte färre! Vilket samhälle strävar ni efter eller stoppar ni huvudet i sanden och låtsas som att allt är bra? Skolan tampas redan med enorma problem som ni inte tycks se? En besparing till slår undan benen på varenda anställd inom skolans värld, från förskola till gymnasiet.

Hör ni inte att vi skriker? Hör ni inte att vi inte orkar mer? Hör ni inte att vi är fler och fler som söker oss bort från skolan, trots att vi älskar att jobba med barnen? Men det är så klart billigare med personal i skolan som inte har högskoleexamen? Är det så ni tänker? Vill ni inte ha behöriga lärare?

Vårdnadshavare. Hjälp oss! Vilken skola förväntar ni er? En skola med välutbildade, behöriga lärare eller en skola som går på knäna, som inte klarar av sitt uppdrag att ge Era barn den bästa möjliga utbildningen?

Jag själv tittar efter andra jobb varenda dag men jag vill ju inte innerst inne. Ge mig kompetenta kollegor, ge barnen det extra stöd de behöver och lyssna på oss istället för att tänka att vi bara gnäller.
 

Så trött på det här...

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Flerårigt fängelsestraff för våldtäkt mot barn

Politik

Beskedet: Platser kvar till högskoleprovet

Recension

Drömspel med lösnäsa gör deppig historia full av skratt

Konst

Vallas nya landmärke på plats: "Associativa utflykter"

Orientering

KOK-Karl bäst igen i MTB-orientering

Visa fler