Hjälper det att bli integrerad?

Vingåker 17 oktober 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Vingåker bor 23-årige Juri Timofejev som Katrineholms-Kuriren (KK) skrivit om flera gånger. Juri är en väl integrerad flykting som talar utmärkt svenska och som efter en lyckad skolgång sedan fått ett bra arbete som elektriker på Voith Fabrics i Högsjö. Där är han en mycket uppskattad arbetskamrat som får goda vitsord från chefer, arbetskamrater och fackförening. 

 Juri arbetar alltså och betalar skatt i Sverige efter att ha kommit hit när han var nio år. Jag anser att han är ett föredöme och ett exempel på en (sällsynt) lyckad integration. Sverige har emellertid beslutat att Juri ska kastas ut ur landet trots att hans närmaste familj får stanna. 

 Det rapporteras dock titt som tätt om personer som kommit till Sverige så sent som under det sista decenniet och som begått grova brott, men som trots detta får stanna i landet. Det rör sig alltså om personer som inte har integrerats, som inte har anknytning till Sverige vare sig i praktisk eller känslomässig mening och i vissa fall till och med öppet stödjer extremism. Hur går det ihop? Är det till Juris nackdel att han har familjen här, betalar skatt och inte finns i brottsregistret?! 

Sverigedemokraterna i Vingåker står bakom Juri Timofejevs kamp och hoppas att han ska få stanna kvar hos sin familj och vänner i Sverige!

Mats Karlsson, SD Vingåker

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Rattfylleri och fordonsbrister vid lastbilskontroller

Brott & Straff

Stopp i tågtrafiken – misstänkt farligt föremål

Brott & Straff

Domstol: Nynazistledare ska gripas

Gnesta

Misstänkt föremål på pendeltåg i Gnesta – polisens bombgrupp på väg

Brott & Straff

Far och söner åtalas för brutalt hedersmord

Visa fler