Har ni tappat både vett och sans?

"Fikagänget på Köpmangatan" skäms över guldhuset som politiker vill ha på Stortorget.

"Fikagänget på Köpmangatan" skäms över guldhuset som politiker vill ha på Stortorget.

Foto: White Arkitekter

Insändare2022-01-17 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har både politiker och Tegelstaden tappat både vett och sans? Bygga ett palatsliknande guldhus på vårt lilla torg i en liten arbetarstad som Katrineholm, har vi inte nog med tomma lokaler? Pizzerior och frisörer finns det också så det räcker. Om det överhuvudtaget ska byggas något på torget så bygg ett litet hus i en stil som passar in där – det kan till exempel bli ett kafé, ej bostäder. 

Att utveckla Katrineholms centrum är definitivt inte att bygga ett stort palats/guldhus. Vill ni att Katrineholm ska bli totalt utskrattat? Man skäms som boende i den här annars så fina stad att ha politiker och en byggherre som fått storhetsvansinne.

Att utveckla betyder väl att få folk att flytta hit och trivas? Att få hit affärer till centrum det gör man inte med ett guldhus! Det fodras bra skolor (där behöver man lägga mer krut), förskolor, sjukvård, omsorg, affärsliv – det gör en levande stad.

Få hit IKEA, Cubus, HM Home, se till att Kappahl utvecklas, att Lindex får ett bättre utbud och en skoaffär till. Få folk att handla i Katrineholm i stället, för som det är nu åker många till andra städer. Det är val om åtta månader!