Gnäll är destruktivt – det finns ljusa sidor

Det vore kanske trevligt för dem som försöker underlätta livet för oss att få lite uppskattning, därav denna insändare. Skriver insändarskribenten.

Det vore kanske trevligt för dem som försöker underlätta livet för oss att få lite uppskattning, därav denna insändare. Skriver insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2020-11-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fyllda 70 och med en allvarlig sjukdom omfattas jag sedan länge av restriktioner som kan göra att livet ser mörkt ut. Men det finns ljusa sidor. Min frissa avsätter tid för bara mig, min tandhygienist ser ut som en rymdvarelse och vårdcentralen kommer hem och tar de prover jag måste lämna för att få behålla min medicin. Jag kan gå till banken och vissa butiker på speciella tider, eller handla on-line eller per telefon och få det hemkört.

Jag tycker folk oftast håller avstånd på ett bra sätt och känner inte igen att halva befolkningen hostar, spottar och kommer för nära. Jag har fått möjlighet att vaccinera mig mot influensa och få avgiftsfri, tidigare ganska dyr, vaccinering mot pneumokocker. Region Sörmland såg till att vi brevledes fick tydlig information om hur man bokade tid.

Min man bokade på 1177 och jag ringde kontaktcenter och fick snabb hjälp av en vänlig kvinna, vilket innebar att jag vaccinerades den 3 november. Tycker det var utmärkt då jag tidigare trängts med andra vid drop-in. Tyvärr fanns en del gnäll i den spridda kön över att man tvingades vänta på sin tur. Ingen kan göras ansvarig för detta virus. Det vore kanske trevligt för dem som försöker underlätta livet för oss att få lite uppskattning, därav denna insändare.