Förälder förtvivlad över skolskjuts

Under vårat första år med "skolskjuts" så har hon fått utstå en del. Fått gå på bussen mitt ute i trafikerad vägbanan skriver signaturen "Maria". Skolskjutsen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Under vårat första år med "skolskjuts" så har hon fått utstå en del. Fått gå på bussen mitt ute i trafikerad vägbanan skriver signaturen "Maria". Skolskjutsen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Insändare2021-09-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För 1 år sedan började min dotter skolan, vi bor på landet och får därför skolskjuts via Sörmlandstrafiken. Alltså den stora gröna bussen.
I början fick jag lyfta på min då 5-åriga dotter på bussen dom dagar hon inte envisades med att "jag kan själv" och då kröp in i bussen.
Hon når fortfarande knappt upp och kan blippa busskortet själv, nu 7 år gammal sen en vecka tillbaka.

Under vårat första år med "skolskjuts" så har hon fått utstå en del. Fått gå på bussen mitt ute i trafikerad vägbanan. Då vi bor vid ändstation så vänder bussen här och jag har blivit informerad om att alla busschaufförer inte kan backa och vända här så ibland får barnen ut och springa i korsningen för att ta sig på bussen. Vill tillägga att jag alltid följer med och hämtar min dotter vid busshållplatsen.

Vid ett tillfälle blev hon kvarlämnad vid busshållplatsen vid skolan då chauffören inte öppnade dörren för han såg inte min knappt 1 meter höga dotter. Tack och lov så upptäcktes min dotter av en annan förälder cirka10 minuter senare, gråtandes i busskuren.
Den händelsen tog ganska lång tid för min dotter att bearbeta som vid tillfället fortfarande bara var 5 år.

Sen har vi det återkommande problemet att chaufförerna står och röker utanför dörrarna, men efter ett års tjatande och bråkande med Sörmlandstrafiken, kommunen och chaufförerna så går de 10 meter bort. 

Till detta hör även att min dotter har astma och tillslut fick börja ta sina mediciner regelbundet för att eventuellt kunna klara av en astma attack på morgonen på grund av rökningen.

Detta är helt vansinnigt och jag undrar, ska det behöva va så här?