Dagens samhällsproblem kräver en politisk nystart!

Katrineholm 15 juli 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Liberalerna har genom sitt stöd för en borgerlig regering skapat förutsättningar för att lösa de stora samhällsproblem som många ser och som S, V och MP inte förmår att lösa.

Januariöverenskommelsen med S, MP och C innehöll ett antal viktiga liberala punkter men då regeringspartierna har en politisk agenda som pekar åt ett helt annat håll så har intresset för att ta tag i de liberala punkterna varit minst sagt svalt. 

Vi vill med de borgerliga genomföra en kraftfull liberal reformagenda. Tillsamman med M och KD har vi betydligt större förutsättningar för genomdriva denna inom skola, integration, rättspolitik, jämställdhet och demokratiutveckling.

Liberalerna har tagit fram programmet ”Förortslyftet”. Där redovisas drygt 160 konkreta punkter inom bland annat tidigare nämnda områden och våra ingångsvärden för att tillsammans med M och KD snabbt komma till beslut. Punkterna/förslagen är väl underbyggda med hjälp av forskning och utredningar gjorda av Riksdagens UtredningsTjänst (RUT). Allt för att ha fakta (inte bara ideologiska killgissningar) som utgångspunkt för de föreslagna lösningarna av samhällsproblem som många ser men som avgående regering inte lyckats lösa. Man löser inte stora samhällsproblem genom att ha blockering av vissa politiska partier som högsta prioritet. 

Dagens problem kräver en politisk nystart för Sverige med partier i koalition som har en gemensam färdplan och ett gemensamt mål. Detta görs bäst i en borgerlig regering där Liberalerna är garanten för en liberal värdegrund!

Mårten Grothérus, ordförande Liberalerna Katrineholm
Björn Wahlund, gruppledare Liberalerna Katrineholm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nostalgi

Blixt dödade häst • Göran Persson ledde aktiveringskurs

Insändare

Insändare: Skymmande häckar är fastighetsägarens ansvar

Katrineholm

Ett steg närmare ett mastodontbygge på Lövåsen – men gym och restaurang plockas bort

Nostalgi

Kioskföreståndare trött på buslivet vid Södra skolan

Nostalgi

Vänskapsdagen slutade med slagsmål

Visa fler