C röstade på sin egen budget – inte på någon annans

Centerpartisternas i Sörmland stöder den linje som partiledaren Annie Lööf formulerat i synen på SD och V.

Centerpartisternas i Sörmland stöder den linje som partiledaren Annie Lööf formulerat i synen på SD och V.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Debatt2021-12-02 21:03
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Urban Lundin (K-K 1/12) älskar att hata Annie Lööf och Centerpartiet. Så vi är vana vid det här laget att angreppen kommer. Vi delar naturligtvis inte den bild Lundin målar upp om Centerpartiets och Annie Lööfs agerande.

För Centerpartiet är det viktigt att Sverige styrs av en politik som bygger på människors och företags möjlighet att utvecklas och bidra till den gröna omställning som behövs. Utvecklingen och omställningen måste ske i hela landet och med respekt för människors ägande. Det har även varit viktigt för oss i Centerpartiet att varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna ska ha inflytande över regeringsmakten och vi vill heller inte förhandla med dessa partier, eftersom skillnaden är så stor i våra grundläggande värderingar.

Det här har varit våra ingångar i de val som vi har gjort under den senaste mandatperioden. Vi har förhandlat för att få igenom viktiga politiska reformer för Sverige i olika omgångar. I den senaste omgången har det handlar om reformer för arbetsrätten, strandskyddet och äganderätten i skogen. När det gäller budgeten, så är det inte vi som har gett SD inflytande över den. Det är det andra som har gjort. Nu senast M och KD och tidigare har även V gjort det, när partiet har gjort ändringsbudgetar tillsammans med SD under pandemihanteringen.

Vi röstade på vår budget, som vi alltid har gjort. Centerpartiet har röstat på den budget som vi själva har tagit fram eller varit med och förhandlat fram. När det gäller den tidigare regeringens enskilda uppgörelse med V om pensionen, så är vår syn att alla uppgörelser om pensionerna måste hänga samman i en helhet, så att vi inte rubbar ett fungerande system, där det alltid ska löna sig att arbeta.

Centerpartiet står upp för sina värderingar med avsikten att hitta lösningar i mitten som för Sverige framåt.

Martina Johansson (C)
Riksdagsledamot 

Inger Fredriksson (C)
Oppositionsråd och gruppledare Katrineholm

Robert Davidsson (C)
Kretsordförande Vingåker