Byggplanerna på Stortorget – storhetsvansinne

Katrineholm 10 maj 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det ska byggas på torget - ett palatsliknande hus på en pytteliten yta. Dessutom guldfärgad och fem våningar högt. Detta kallas storhetsvansinne! 

Det är inget fel på torget förutom att det är litet dragigt när nordanvinden ligger på. Men det är det i vilket gathörn som helst. Fontänen och murarna runt om skäms inte för sig. Inte blomsteruppsättningarna sommartid eller julbelysningarna på vintern. Att kommunen gjorde en isbana på torget var en fin gest till våra barn och deras föräldrar. Torget är och skall vara en samlingsplats. 

Bygg gärna in den befintliga arkaden så blir det lä för nordan. Gör sedan en medelstor scen med en bred trappa mot torget, i söderläge. På trappan ska man kunna slå sig ner en skön vårdag. På sidan kan det rymmas en liten enkel kiosk, sam toaletter och skötrum. Även en kur för bussresenärer.

Vi som bor runt torget och på norr vistas ganska ofta på torget och i dess närhet.Vi längtar till sommaren och till Katrineholmsveckan då det blir liv och rörelse på stan. Vi behöver en bra miljö med mycket ljus och luft på fria ytor. Tänk på det! För det är till för människorna som bor här och inte för påven.

Nordan 21

Ämnen du kan följa
Byggplaner på Stortorget
Katrineholm

Busstationen kan flyttas när nya torghuset byggs

Insändare

Insändare: Huset som blev ett palats

Insändare

Insändare: Inse att Katrineholm är en småstad

Insändare

Insändare: Stortorget – kommunen låter miljonerna rulla

Insändare

Insändare: Stortorget kommer att bli ett attraktivt torg

Visa fler