Bra idé med inbyggnad och tak över hela Stortorget

Katrineholm 30 april 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är ingen utopi utan ett realistiskt förslag. Stortorget är ett väldigt kallt och dragigt blåshål som inte lockar dit folk i onödan. Dessutom är dagens affärer belägna på skuggsidan.

Men sånt finns det bot för.  En inbyggnad skulle göra Stortorget till en attraktiv plats att träffas och umgås på. Affärer skulle lockas dit och vi skulle inte behöva åka till andra städer för att handla. Det skulle bli liv och lust på hela torget, som idag är en steril stenöken. Dahlström tycks ha gott om pengar till Lövåsen, truckstop, alla tråkiga gupp samt våtmarker. Ett varmt och mysigt torg skulle uppskattas av Katrineholmsborna och Dahlström skulle bli en populär beslutsfattare.

För att nämna ett exempel från Stockholm/Solna så var Solna centrum en kall och ogästvänlig plats att vistas på. Dåligt med affärer men efter inbyggnad och tak blev Solna centrum trevligt med flera restauranger, gratis toaletter, serviceinrättningar med mera. Själva Solna C är avsevärt mycket större än vårt lilla Stortorg. Solna har 83 000 invånare och Katrineholm 34 000. Solnas areal är bara 20 kvadratkilometer stort, det vill säga fyra gånger fem kilometer. Katrineholms areal är fyra gånger större. I Solna C finns nästan allt att köpa och i Katrineholm knappast något. Katrineholm behöver ett större utbud av varor.

Jag rekommenderar Göran Dahlström att göra en utflykt till Solna C. Inbyggt Stortorg med tak skulle bli ett lyft för Katrineholm. En turist-attraktion, gynna handeln samt locka folk till Katrineholm. Varför har inte detta diskuterats offentligt?

Ett radikalt förslag för Katrineholms centrum och dess invånare.

Tänkande August

Ämnen du kan följa
Byggplaner på Stortorget
Katrineholm

Busstationen kan flyttas när nya torghuset byggs

Insändare

Insändare: Huset som blev ett palats

Insändare

Insändare: Inse att Katrineholm är en småstad

Insändare

Insändare: Stortorget – kommunen låter miljonerna rulla

Insändare

Insändare: Byggplanerna på Stortorget – storhetsvansinne

Visa fler