Bevara Ramsjöhultområdet

Läser med stor oro om markägarens planer för ett stort skogsområde ut mot Ramsjöhult. Skriver signaturen "Trädkramare".

Läser med stor oro om markägarens planer för ett stort skogsområde ut mot Ramsjöhult. Skriver signaturen "Trädkramare".

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Insändare2021-03-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser med stor oro om markägarens planer för ett stort skogsområde ut mot Ramsjöhult. Området är ett av Katrineholms mest välfrekventerade friluftsområden med otaliga stigar att både gå och cykla på. Perfekt för orienteringsklubbens "Hitta Ut"-kontroller. Dessutom snart det enda sammanhängande skogsområdet i direkt anslutning till stadsbebyggelsen. Området ligger också så pass nära att vi i östra delen av stan lätt tar oss dit för egen maskin, utan bil.

Nu blir det spännande att se hur den politiska majoriteten ställer sig. Jag är rädd att de fortsätter på den totalt föråldrade, men ack så djupt nertrampade stigen, de länge gått på där "samhällsutveckling" likställs med industriområden, förtätning av bebyggelse och skövling av våra omgivningar. Där så kallad "ekonomisk utveckling" inte ser till de gröna värden som vi måste vårda, nu mer än någonsin. Har de minsta vetskap om den "Green New Deal! " Som av många ses som förutsättningen för vår planets överlevnad.

Eller kan den, i pandemins spår, snabbt växande skaran människor som söker sig ut i naturen för ökad livskvalité på något vis ha påverkat våra beslutsfattare? 
Tillåt mig tvivla!