Ambulansvården behöver rustas upp

Katrineholm 10 juni 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hade oturen, att härom dagen få skjuts med ambulans till akuten i Katrineholm. Båda vårdarna var mycket proffsiga och tog hand om mig mycket bra! Så, ett JÄTTE TACK till ambulanspersonalen!

Det som jag reagera på var, att utrustningen var under all kritik, gamla och slitna. EKG var svårt att ta hemma eftersom apparaten var lite si och så samt gammal (enligt personalen). Sedan i inne i ambulansen och under färden skulle personalen ta blodtryck på mig, men med sämre resultat. Manschetten lossnade hela tiden, så det blev inte riktigt som de hade tänkt.

Orsaken till alla dessa dåliga apparater beror på kostnader. Kostar för mycket pengar att förnya materialet i bilen och deras sjukvårdsväskor. Kan inte heller tänka mig, att detta är den enda ambulans inom regionen som har dålig utrustning.

Men pengar till direktörens lönehöjning, det hade man gott om. Han borde praktisera med alla ambulanser som finns inom landstinget, så han vet vad som finns inom hans ansvarsområde. Men då får han väl ännu mer betalt för att han gör något som han inte gjort innan.

Tydligen är det så, att cheferna skall ha höga löner på bekostnad av personalens arbetsmiljö samt patienternas säkerhet.Utrusning som behövs för att snabbt kunna få information om tillståndet på patienten.

Ännu en än gång ett STORT TACK till personalen inom ambulans. Och även personalen inom akuten som tog hand om mig, ett STORT TACK för fint bemötande och vård!

Keijo Manner

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Oetiskt och lagvidrigt att fotografera avliden

Sörmland

Skarp JO-kritik efter tidningens corona-granskning: "Bristande förståelse och respekt"

Katrineholm

Undersköterska fotograferade avliden – skulle visa avdelningens nya bäddmaterial

Katrineholm

Boende föll ur sängen och fick opereras – händelsen anmäls

Katrineholm

Brukare blev liggande i sängen med läckande stomi

Visa fler