Andreas Granlund utsedd till årets företagare i Flen

Han var 18 år när han köpte sin första grävmaskin. I dag driver han ett företag med 45 anställda. I torsdags blev Andreas Granlund, grundare av Granlunds Grävmaskiner AB, utsedd till årets företagare i Flen.

16 mars 2019 14:00

Det hela började som en tonårshobby i norrland, där Andreas Granlund är uppvuxen. På den tiden hade han inga som helst planer på att starta ett grävmaskinsföretag.

– Jag köpte en grävmaskin för att jag tyckte att det var roligt, berättar Andreas Granlund.

Så småningom utbildade han sig till rörmokare och arbetade inom flera olika områden. 2001 bestämde han sig för att flytta till Stockholm, där han fick jobb som grävmaskinist. Samma år startade han Granlunds grävmaskiner.

– Jag har alltid varit intresserad av grävmaskiner och företagande, så jag tänkte varför inte göra slag i saken och testa. Sedan flyttade jag till Flen 2006 när jag träffade min nuvarande fru som var härifrån och firman baserades här då.

Med åren växte företaget och har i dag 45 anställda och hela Mälardalen som arbetsområde. I fjol fortsatte verksamheten att öka både omsättning och vinst, trots stora investeringar. Igår prisades Andreas Granlund för sina framgångar med utmärkelsen årets företagare i Flen.

Det var Flens näringslivschef Mikael Larsson samt Håkan Bennetoft, ordförande för Företagarna KFV, som besökte Granlund på firman, med blommor och "kanonen", kommunens egen prisstatyett till sina framgångsrika företagare.

– Jag hade inte förväntat mig det. Jag visste att de skulle komma hit, men inte varför. Det känns roligt att de vet att man finns.

Den officiella prisutdelningen äger rum på Safiren i Katrineholm den 22 mars. Då delar företagarna KFV ut diplom och plakett till årets pristagare i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Det är företagarna KFV tillsammans med Flens kommun, Sörmlands sparbank och Handelsbanken som utser årets företagare i Flen.

Juryns motivering

"Andreas har genom idogt arbete utökat sitt företag, såväl intäkter som arbetstillfällen. Företaget har utökat omsättning och vinst 2018 trots stora investeringar i verksamheten. Andreas sociala engagemang spelar också en viktig roll i detta utmärkande där hans intresse för Flens utveckling står i spetsen."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Seda Aksoy