Det var strax efter jul, den 27 december, som den 27-årige mannen misstänks ha huggit en kniv i bröstet på en annan man. Knivhugget var djupt och gick genom huden på bröstet ned till bröstbenet på den angripne mannen. Det hela utspelade sig på en adress i Vingåker. Det framgår inte av stämningsansökan om det förekommit något bråk eller liknande före attacken. 

Brottet bör enligt åtalet bedömas som särskilt grovt, eftersom 27-åringen visat hänsynslöshet och råhet genom att använda ett livsfarligt vapen mot den andre mannens vitala organ. I andra hand yrkar åklagaren på att rätten bedömer knivhugget som grov misshandel. 

27-åringen åtalas också för två fall av övergrepp i rättssak, när han ska ha sagt till två personer att han skulle slå ihjäl dem, om de anmälde eller vittnade om knivöverfallet på den andre mannen, eller om de lämnade uppgifter till polisen vid förhör. Han misstänks också för hot mot tjänsteman i fyra fall, när han ska ha hotat de fyra poliser som kom för att gripa honom. Mannen uppges i åtalet ha sagt att han skulle skjuta de fyra poliserna. Två av poliserna yrkar på att få 5 000 i skadestånd av mannen, om han döms. 

Förutom våldsbrottet samt de hotrelaterade brotten, åtalas mannen för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska han ha innehaft 1,51 gram kokain samt ha använt MDMA, som beskrivs som ett amfetaminpreparat. 

Den åtalade mannen, som nekar till brott, dömdes senast i maj i fjol för försök till utpressning samt övergrepp i rättssak.