Musikklasser laddar för streamad konsert med Boris René

Eleverna är supertaggade inför fredagens konsert tillsammans med Boris René, som kommer att livestreamas exklusivt på kkuriren.se.

Eleverna i Katrineholms musikklasser repeterar inför fredagskvällens konsert tillsammans med artisten Boris René. Showen kan inte spelas inför publik, utan kommer att livestreamas på kkuriren.se.

Eleverna i Katrineholms musikklasser repeterar inför fredagskvällens konsert tillsammans med artisten Boris René. Showen kan inte spelas inför publik, utan kommer att livestreamas på kkuriren.se.

Foto: Catarina Nitz

Konsert2020-05-28 18:53

Musiksalen på Södra skolan kokar bokstavligen på torsdagseftermiddagen när eleverna i Katrineholms musikklasser och deras lärare Hasse Thörnberg, Marie Axelsson och Jenny Lindström rundar av dagens repetitioner inför avslutningskonserten med mellostjärnan Boris René. 

Låten man repar är Stevie Wonders souliga "Sign sealed delivered" och det svänger rejält - redan innan Boris René är på plats.

Han kommer att ansluta på fredagsmorgonen för att repetera med ungdomarna hela dagen. Själva konserten startar klockan 19.00 i Tallåsaulan - och i din dator, mobil eller surfplatta.

På grund av coronapandemin och rådande restriktioner som förbjuder allmänna sammankomster med fler än 50 personer kommer ingen publik att finnas i salongen. 

Istället kommer konserten att livesändas, med professionellt ljus och ljus och foto, här på kkuriren.se. 

Sändningen, som är exklusiv och enbart sänds direkt, kommer att vara upplåst för alla som vill se den. 

undefined
Boris René ansluter i Katrineholm på fredagen för att repa hela dagen med eleverna. Klockan 19.00 visas konserten i din mobil, surfplatta eller dator via kkuriren.se.

Eleverna har valt att inte hänga läpp över att genomföra sin avskedskonsert utan anhöriga och kompisar på plats. De ser det i stället som en chans att få testa något som inga musikklasser har gjort tidigare. 

– Det blir något som kommer att kommas ihåg, och som vi kommer att minnas hela livet, säger en av eleverna. 

– Dessutom kommer fler att ha möjlighet att se konserten, kanske 5 000 i stället för 500, säger en annan. 

Kvällen konferencier är Andreas Nordh och utöver elever, lärare och Boris René medverkar även ett liveband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!