Annonssamarbete med Flens Kommun

Så fungerar Flens nya digitala satsning

Flens kommun har sedan i höstas arbetat med en digital satsning som ska öka tillgängligheten och underlätta för kommunens företag och invånare. Resultatet är att de sedan den 1 mars äntligen kan erbjuda en helt ny plattform för e-tjänster.

Med Flen kommuns nylanserade e-tjänster blir det både tryggare och enklare att hantera sina ärenden.

Med Flen kommuns nylanserade e-tjänster blir det både tryggare och enklare att hantera sina ärenden.

Foto: NTM Media, Content Studio

Native2023-03-15 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

— Vi vill sänka trösklarna mellan kommunen och dess människor som lever och verkar här. Det ska vara enkelt att ta kontakt med oss och använda sig av våra tjänster. Med hjälp av e-tjänsterna önskar vi helt enkelt att öka vår service och möta de behov och förväntningar som finns, förklarar Susanna Olsson, digitaliseringsstrateg på Flens kommun. 

Kommunen har valt att ansluta sig till en plattform som redan används av ett stort antal andra kommuner i Sverige och som ger stora möjligheter till att kunna samverka, nämligen Open Eplatform. Här kommer i första hand redan befintliga e-tjänster och blanketter att föras in. Genom att utveckla och samla alla e-tjänster och blanketter på ett och samma ställe blir det inte bara enklare att hantera sina ärenden, det kortar även ned handläggningstiden och gör det säkrare att lämna ifrån sig uppgifter. 

undefined
De nya e-tjänsterna når du enkelt via kommunens hemsida.

— En av de största fördelarna med att kunna hantera sina ärenden digitalt är att du lämnar ifrån dig dina uppgifter med hjälp av e-legitimation. I jämförelse med att fylla i en pappersblankett minimerar detta risken för felstavningar och att informationen blir fel, men det säkrar även upp att dina uppgifter inte hamnar på villovägar med posten eller i fel händer. Det är endast berörda personer som har tillgång till ditt ärende, förklarar Susanna. 

Hon fortsätter: 

— Sedan är det självklart en enorm fördel att kunna fylla i och hantera sina ärenden när man vill och var man vill, utan att behöva rätta sig efter kontorstider. Våra e-tjänster fungerar både på datorn och i mobilen. 

undefined
— Vi vill sänka trösklarna mellan kommunen och dess människor som lever och verkar här, förklarar Susanna Olsson, digitaliseringsstrateg på Flens kommun.

Många av de ärenden som kommer in till kommunen gäller till exempel bygglovsansökningar, miljötillsyn och registrering av livsmedelsanläggningar. Med anledning av detta har många blanketter inom dessa områden redan omvandlats till e-tjänster. Företagare som önskar att använda sig av e-tjänsterna behöver registrera sitt ärende med sin e-legitimation, men kan sedan fylla i och spara alla sina företagsuppgifter. 

— Det är framför allt företag, organisationer och föreningar som efterfrågat digitala tjänster hos oss. Det känns därför extra bra att kunna erbjuda ett stort antal e-tjänster inom just bygg- och miljöfrågor. Dessutom är vår plattform kopplad till såväl Lantmäteriet som till Skatteverket och Bolagsverket för att ytterligare förenkla arbetet med att få fram rätt uppgifter, menar Susanna. 

Sedan lanseringen har Flens kommun redan kunnat se att de haft gott om besökare på plattformen, som nås via kommunens hemsida. 

— Detta är ett första steg mot att göra vår verksamhet och det vi erbjuder alltmer digitalt. Vi kommer att fortsätta satsa framåt och utvecklas. Så småningom hoppas vi även att erbjuda möjligheten för våra användare att kunna följa sitt ärendes gång i ett flöde och hela tiden uppdateras om hur det går, förklarar Susanna och fortsätter: 

— I vårt fortsatta arbete framåt tar vi gärna emot synpunkter om hur våra användare upplever e-tjänsterna, om det är något vi kan förbättra och även utveckla ytterligare. 

Mer info

Vill du veta mer, har frågor eller behöver hjälp? 

Kontakta Flen kommuns kontaktcenter via chattfunktionen genom att klicka här eller kontakta dem på: 

Telefon: 0157 – 43 00 00 
Mejl: kontaktcenter@flen.se 
Adress: Sveavägen 1, 642 81 Flen

Karta: Flens kommun
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Katrineholms-Kuriren.