Vild tillväxt för Sveaverken Svea Agri AB - steg med 76,5 procent

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning ökar med 76,5 procent och blev ungefär 67 miljoner kronor. Resultatet före skatt är drygt 8,1 miljoner kronor. Det är en ökning med cirka 19 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sveaverken Svea Agri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sveaverken Svea Agri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-28 19:02

Rörelseresultatet går från ett underskott på omkring elva miljoner kronor till ett överskott på drygt 8,1 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 12,1 procent, som är väsentligt bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen negativ, 28,8 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av övriga maskiner är motsvarande snitt 6,4 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Sveaverken Svea Agri

Huvudbranschen för Sveaverken Svea Agri är tillverkning av jord- och skogsbruksmaskiner, tillverkning av lyft- och godshanteringsanordningar, partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning och uthyrning och leasing av bygg- och anläggningsmaskiner.

Företaget har 18 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Ägarna tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd och styrelseordförande är Di Wu (44).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Sveaverken Svea Agri det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är tillverkning av jord- och skogsbruksmaskiner.

Företaget är det 41:a största i landet. Det finns tre företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!