Vikingens Vårdhem Aktiebolag: Här är årsredovisningen för 2022

Vikingens Vårdhem Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Företaget hade omkring 31,5 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 2,8 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 6,4 miljoner kronor mot ungefär 400 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vikingens Vårdhem för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vikingens Vårdhem för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-14 22:03

Rörelseresultatet minskar med 950 000 kronor till knappt sex och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 20,5 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 24,1 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen vård och omsorg med boende är motsvarande snitt åtta och en halv procent.

Fakta om Vikingens Vårdhem

Vikingens Vårdhem grundades 1966. Bolagets huvudbransch är boende med särskild service för personer med utvecklingsstörning eller psykiska funktionshinder och vård och omsorg i särskilda boendeformer för personer med funktionshinder.

Företaget har 33 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Asator Vård & Behandling AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Vikingens Vårdhem det andra största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är boende med särskild service för personer med utvecklingsstörning eller psykiska funktionshinder.

Företaget är också det 76:e största i landet. Det finns 16 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!