Toltorp Bygg Aktiebolag tappade 27 procent av intäkterna

<preamble>Årsredovisningen för Toltorp Bygg är klar. </preamble>Omsättningen i företaget är omkring 47,5 miljoner kronor, en minskning med 27 procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Toltorp Bygg för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Toltorp Bygg för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-05 06:27

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 800 000 kronor mot knappt två miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,8 miljoner kronor till omkring 750 000 kronor.

Rörelsemarginal blev 1,6 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen fyra procent.

Enligt de senaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom sektorn för byggande av hus är det motsvarande genomsnittet 5,1 procent. Det är värt att notera att företaget har ett dotterbolag och att resultaten för varje enskilt företag rapporteras separat.

Fakta om Toltorp Bygg

Företaget grundades 1987. Bolagets huvudbransch är byggande av bostadshus och andra byggnader. Företaget har ett dotterbolag.

Företaget har 25 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Vd är Lars Jonas Bergström (63), medan Dan Olow Nilsson (61) är styrelseordförande.

Branschtoppen i översikt

Toltorp Bygg har den 23:e högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är byggande av bostadshus och andra byggnader.

Det finns 174 företag i samma bransch i Södermanland.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 812 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!