Stenhammars Godsförvaltning AB fortsätter växa

<preamble>Stenhammars Godsförvaltnings räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. </preamble>Verksamhetens omsättning ökar med 9,7 procent och blev 2023 cirka 18 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenhammars Godsförvaltning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenhammars Godsförvaltning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-02 23:19

Resultatet före skatt är högre än föregående år, omkring 950 000 kronor mot omkring 650 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 42,6 procent, och slutar på 1,1 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på sex procent, som är ett lyft från 2022. Då var rörelsemarginalen 4,6 procent.

Enligt de senaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom branschen för jordbruk är motsvarande genomsnitt 8,2 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Bensor AB.

Fakta: Stenhammars Godsförvaltning AB

Företaget grundades 2005 och har verkar inom odling av övriga ett- och tvååriga växter. Företaget är ett av tre i koncernen där Bensor AB är moderbolag.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Stenhammars Godsförvaltning har den högsta omsättningen i Flens kommun och den tredje högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är odling av övriga ett- och tvååriga växter.

Det finns fem företag i samma bransch i Södermanland.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer tolv i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!