Stenbergs Bil i Katrineholm AB bland de bästa i branschen i Katrineholm 2022

Stenbergs Bil i Katrineholms årsredovisning för 2022 är klar. Företaget omsatte ungefär 97,5 miljoner kronor, 9,6 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 550 000 kronor mot 18 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenbergs Bil i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenbergs Bil i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-29 21:33

Rörelseresultatet ökar med 26,8 procent, och slutar på 2,6 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,7 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av fem i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Gruvvägens Förvaltnings AB.

Fakta om Stenbergs Bil i Katrineholm

Stenbergs Bil i Katrineholm grundades 1998. Bolagets huvudbransch är handel med personbilar och lätta motorfordon, detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar och allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar. Företaget är ett av fem i koncernen där Gruvvägens Förvaltnings AB är moderbolag.

Företaget har 13 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Ägaren, Gruvvägens Förvaltnings AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Anna Ulrika Munro Jack (52).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Stenbergs Bil i Katrineholm det 19:e största företaget inom sin specifika bransch i Södermanlands Län, som är handel med personbilar och lätta motorfordon.

Företaget är också det 406:e största i landet. Det finns 97 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!