Sörmlands Brunnsborrning Aktiebolag redovisar marginal som slår branschsnittet

Sörmlands Brunnsborrnings årsredovisning för 2022 är klar. Företaget omsatte cirka 26,5 miljoner kronor, 44,4 procent mer än under 2022. Resultatet före skatt är högre än föregående år, omkring 750 000 kronor mot 40 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sörmlands Brunnsborrning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sörmlands Brunnsborrning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-11-13 09:02

Rörelseresultatet går från ett underskott på cirka 100 000 kronor till ett överskott på drygt 2,9 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 10,9 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 0,7 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen anläggningsarbeten är motsvarande snitt 8,9 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Bröderna Andersson Invest i Flen AB.

Fakta om Sörmlands Brunnsborrning

Sörmlands Brunnsborrning grundades 1991. Bolagets huvudbransch är allmännyttiga anläggningsarbeten för värme, vatten och avlopp. Företaget är ett av två i koncernen där Bröderna Andersson Invest i Flen AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har nio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sörmlands Brunnsborrning har den andra högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är allmännyttiga anläggningsarbeten för värme, vatten och avlopp.

Det finns elva företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 104 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!