Sjötorpshus AB: Så såg siffrorna ut 2023

<preamble>Ta del av de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Sjötorpshus AB som nu är klar. </preamble>Verksamheten står bokförd på knappt 253 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 4,9 procent från 2022.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sjötorpshus för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sjötorpshus för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-05 19:55

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 15 miljoner kronor mot ungefär 16,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 6,9 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 2,7 procent, som är ett lyft från 2022. Då var rörelsemarginalen 1,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom branschen för verksamheter som utövas av huvudkontor; konsulttjänster till företag ligger det motsvarande genomsnittet på 23,5 procent. Det bör noteras att företaget har dotterbolag och att resultaten för varje företag rapporteras separat.

Fakta om Sjötorpshus

Sjötorpshus har funnits som företag sedan 1999 och har verksamheter som utövas av huvudkontor som sin huvudbransch. Företaget har tre dotterbolag.

Företaget har 27 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en färre än föregående redovisningsår.

Vd är Pär Göran Knutsson (53), medan Hans Erik Johansson (64) är styrelseordförande.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Sjötorpshus störst i Katrineholms kommun och det femte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är verksamheter som utövas av huvudkontor.

Företaget är också det 185:e största i landet. Det finns 22 företag i samma bransch i Södermanland.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!