Ägarna till Silver & Stål i Vingåker AB tog ut fyra miljoner kronor i utdelning - högsta summan på senaste fem åren

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamheten står bokförd på 74 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 18,3 procent från 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 4,1 miljoner kronor mot omkring 1,1 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Silver & Stål i Vingåker för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Silver & Stål i Vingåker för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-29 17:42

Rörelseresultatet ökar med 64 procent, och slutar på 5,6 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,6 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen fem och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Silver & Stal Enterprises AB.

Tog ut miljonutdelning

Silver & Stål i Vingåker grundades 1982. Bolagets huvudbransch är metallegoarbeten. Företaget är ett av två i koncernen där Silver & Stal Enterprises AB är moderbolag.

Företaget har 37 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Silver & Stal Enterprises AB, tog ut fyra miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren.

Styrelseordförande är Erik Viktor Stenfelt Lejondahl (41).

Så ser branschtoppen ut

Silver & Stål i Vingåker har den åttonde högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är metallegoarbeten.

Det finns 67 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 219 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!