Brant intäktsfall för Fastighetsbyrån Andreas Nord AB - ner 24,5 procent

Fastighetsbyrån Andreas Nords årsredovisning för 2022 är klar. Företagets omsättning minskar med 24,5 procent och blev cirka 16 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 63 000 kronor mot drygt 3,6 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Fastighetsbyrån Andreas Nord för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Fastighetsbyrån Andreas Nord för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-07-19 15:44

Rörelseresultatet sjunker med knappt 3,2 miljoner kronor till omkring 750 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 4,7 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 18,7 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Andreas Nord Invest AB.

Fakta om Fastighetsbyrån Andreas Nord

Fastighetsbyrån Andreas Nord grundades 2006. Bolagets huvudbransch är fastighetsförmedling. Företaget är ett av tre i koncernen där Andreas Nord Invest AB är moderbolag.

Företaget har 12 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Ägaren, Andreas Nord Invest AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Leif Andreas Nord (49).

Så ser branschtoppen ut

Fastighetsbyrån Andreas Nord har den femte högsta omsättningen i Södermanlands Län i sin specifika bransch, som är fastighetsförmedling.

Det finns 34 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 287 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!