S & T Isoleringstjänst AB redovisar marginal som slår branschsnittet

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamhetens omsättning stiger med 10,2 procent och blev 2022 omkring 24 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 1,7 miljoner kronor mot omkring 2,2 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för S & T Isoleringstjänst för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för S & T Isoleringstjänst för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-11-16 08:38

Rörelseresultatet minskar med ungefär 250 000 kronor till knappt 2,1 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 8,7 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 10,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen stål- och metallframställning är motsvarande snitt 4,7 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är S & t Förvaltning Aktiebolag.

Fakta om S & T Isoleringstjänst

S & T Isoleringstjänst grundades 2001. Bolagets huvudbransch är tillverkning av andra kallformade produkter av stål, metallegoarbeten, andra bygginstallationer och förvaltning av och handel med värdepapper för en begränsad och sluten krets av ägare. Företaget är ett av två i koncernen där S & t Förvaltning Aktiebolag är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 16 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är S & T Isoleringstjänst det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är tillverkning av andra kallformade produkter av stål.

Företaget är det 31:a största i landet. Det finns fyra företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!