Omsättningen tar fart för Schakt & Berg i Stockholm AB - men resultatet sjunker

Schakt & Berg i Stockholms räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Verksamhetens omsättning ökar med 43,4 procent och blev 2022 ungefär 33,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 150 000 kronor mot drygt 1,1 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Schakt & Berg i Stockholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Schakt & Berg i Stockholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-07-03 23:51

Rörelseresultatet går från ett överskott på drygt 1,2 miljoner kronor till ett underskott på cirka 300 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 0,9 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 5,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Stockpipe Schakt Stockholm AB.

Fakta om Schakt & Berg i Stockholm

Schakt & Berg i Stockholm grundades 1993. Bolagets huvudbransch är mark- och grundarbeten. Företaget är ett av två i koncernen där Stockpipe Schakt Stockholm AB är moderbolag.

Företaget har 17 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Stockpipe Schakt Stockholm AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd och styrelseordförande är Timo Kustaa Helisten (64).

Så ser branschtoppen ut

Schakt & Berg i Stockholm har den 27:e högsta omsättningen i Södermanlands Län i sin specifika bransch, som är mark- och grundarbeten.

Det finns 194 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 751 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!