PJ Industrikablage Aktiebolag: Här är årsredovisningen för 2022

PJ Industrikablage Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Verksamheten står bokförd på cirka 16,5 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 5,2 procent från 2021. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt en och en halv miljoner kronor mot cirka 3,4 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för PJ Industrikablage för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för PJ Industrikablage för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-04 13:22

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,9 miljoner kronor till omkring 1,4 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på åtta och en halv procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 21,1 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av elapparatur är motsvarande snitt 6,7 procent.

Tog ut miljonutdelning

PJ Industrikablage grundades 1984. Bolagets huvudbransch är tillverkning av andra elektroniska och elektriska ledningar och kablar.

Företaget har tio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Ägaren, Mats Peter Charley Johnsson (71), tog ut 1,1 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Den högsta utdelningen under senaste femårsperioden blev det 2020. Då var summan en och en halv miljoner kronor.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!