Pilarna pekar nedåt för Victoriahem Katrineholm AB

Victoriahem Katrineholms räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Företaget omsatte cirka 67,5 miljoner kronor, 2,1 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är ungefär minus 500 000 kronor. Det är en nedgång med knappt 5,9 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Victoriahem Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Victoriahem Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-07-10 13:31

Rörelseresultatet sjunker med drygt 2,6 miljoner kronor till omkring 13,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 19,9 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 24,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av 124 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Victoriahem Albyberget AB.

Fakta om Victoriahem Katrineholm

Victoriahem Katrineholm grundades 2016. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler. Företaget är ett av 124 i koncernen där Victoriahem Albyberget AB är moderbolag.

Företaget har 7 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, Victoriahem Albyberget AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Styrelseordförande är Per Rolf Anders Ekelund (52).

Så ser branschtoppen ut

Victoriahem Katrineholm har den 18:e högsta omsättningen i Södermanlands Län i sin specifika bransch, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder.

Det finns 155 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 478 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!