Pilarna pekar nedåt för PW World i Katrineholm AB

PW World i Katrineholms årsredovisning för senaste året är klar. Företagets omsättning är cirka 65 miljoner kronor, en nedgång på 8,2 procent från föregående period. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt 1,2 miljoner kronor mot omkring 3,4 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för PW World i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för PW World i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-01-09 09:56

Rörelseresultatet sjunker med knappt 2,2 miljoner kronor till ungefär 1,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,1 procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen fem procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Deltea Aktiebolag.

Fakta om PW World i Katrineholm

PW World i Katrineholm grundades 2014. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med datorer, programvara, data- och tv-spel, specialiserad butikshandel med telekommunikationsutrustning, specialiserad butikshandel med elektriska hushållsmaskiner och hushållsapparater, specialiserad butikshandel med ljud- och bildanläggningar samt videoutrustning och specialiserad butikshandel med musikinstrument och noter. Företaget är ett av fyra i koncernen där Deltea Aktiebolag är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har nio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Sven Ulf Richard Kornehed (58).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är PW World i Katrineholm det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är specialiserad butikshandel med datorer, programvara, data- och tv-spel.

Företaget är det 31:a största i landet. Det finns fem företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!