Pilarna pekar nedåt för Logistikposition Katrineholm AB

<preamble>Företaget har släppt sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Logistikposition Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Logistikposition Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-02 22:11

Så här ser det ut. Företagets omsättning minskar med nio procent och blev ungefär 15 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 2,1 miljoner kronor mot omkring 5,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt en miljon kronor till ungefär 7,1 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 47,2 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 49,2 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av 150 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Catena Logistik AB.

Logistikposition Katrineholm i korthet

Logistikposition Katrineholm bildades 2005. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler. Företaget är ett av 150 i koncernen där Catena Logistik AB är moderbolag.

Vd och styrelseordförande är Jörgen Anders Krister Eriksson (52).

De är ledande i branschen

Logistikposition Katrineholm har den 21:a högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler.

Det finns 107 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 640 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!