Omsättningen tar fart för Partium Industri och Fastighet AB - men resultatet sjunker

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning är omkring 41,5 miljoner kronor, en förbättring på 32,2 procent från föregående år. Resultatet före skatt är cirka minus 450 000 kronor. Det är en nedgång med ungefär 900 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Partium Industri och Fastighet för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Partium Industri och Fastighet för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-09 09:42

Rörelseresultatet minskar med ungefär 400 000 kronor till cirka 750 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 1,8 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 3,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen arkitekt- och teknisk konsultverksamhet; teknisk provning och analys är motsvarande snitt 19,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Har kapat i personalen

Partium Industri och Fastighet grundades 2008. Bolagets huvudbransch är teknisk konsultverksamhet inom industriteknik, metallegoarbeten, fastighetsrelaterade stödtjänster, byggande av bostadshus och andra byggnader och reparation av maskiner. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden är 18 månader och löper nu från mars till februari.

Företaget har 17 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är sex färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, Christer Einar Johansson (67), tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Partium Industri och Fastighet har den femte högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är teknisk konsultverksamhet inom industriteknik.

Det finns 35 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 311 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!