Omsättningen tar fart för Duveholmsgruppen AB - men resultatet sjunker

Årsredovisningen för Duveholmsgruppen är klar. Företagets omsättning är omkring 14 miljoner kronor, en förbättring på 30,5 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt 1,1 miljoner kronor mot cirka 3,2 miljoner kronor.

Duveholmsgatan 17: Bilden är automatiskt hämtad från Google Street View och visar adressen som bolaget är registrerat på.

Duveholmsgatan 17: Bilden är automatiskt hämtad från Google Street View och visar adressen som bolaget är registrerat på.

Foto: Google Maps

Företagande2023-08-29 10:31

Rörelseresultatet sjunker med knappt 3,2 miljoner kronor till ungefär 200 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 1,3 procent, som är väsentligt lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 31,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen vård och omsorg med boende är motsvarande snitt åtta och en halv procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Duveholmsgruppen

Duveholmsgruppen grundades 2015. Bolagets huvudbransch är heldygnsvård med boende för barn och ungdomar med sociala problem. Företaget har ett dotterbolag.

Företaget har tolv anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Muataz Abdulrazzaq Al-Shammari (44), tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Duveholmsgruppen det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är heldygnsvård med boende för barn och ungdomar med sociala problem.

Företaget är också det 146:e största i landet. Det finns 13 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!