Omsättningen tar fart för Dellner Dampers Aktiebolag - steg med 20,3 procent

Årsredovisningen för Dellner Dampers är klar. Företaget hade drygt 133 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 20,3 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär tre miljoner kronor mot cirka 9,4 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Dellner Dampers för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Dellner Dampers för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-04 03:01

Rörelseresultatet ökar med 11,8 procent, och slutar på tolv och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 9,3 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av andra transportmedel är motsvarande snitt 6,2 procent. Noteras ska att företaget är ett av 21 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Dellner Couplers Aktiebolag.

Fakta om Dellner Dampers

Dellner Dampers grundades 1984. Bolagets huvudbransch är tillverkning av rälsfordon, tillverkning av övriga specialmaskiner, tillverkning av gruv-, bergbrytnings- och byggmaskiner och övrig tillverkning av pappers- och pappförpackningar. Företaget är ett av 21 i koncernen där Dellner Couplers Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 69 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är sju fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Dellner Couplers Aktiebolag, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är John Olov Håkan Persson (59), medan Mats Peter Woxblom (41) är styrelseordförande.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!