Omsättningen tar fart för Specialsnickerier i Sörmland AB - steg med 41,2 procent

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamheten står bokförd på 33 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 41,2 procent från 2021. Resultatet före skatt är knappt 2,6 miljoner kronor. Det är en ökning med omkring 3,8 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Specialsnickerier i Sörmland för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Specialsnickerier i Sörmland för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-01 14:00

Rörelseresultatet går från ett underskott på 1,4 miljoner kronor till ett överskott på knappt 3,2 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 9,7 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen negativ, 6 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av möbler är motsvarande snitt 4,5 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Mellansteget Aktiebolag.

Fakta om Specialsnickerier i Sörmland

Specialsnickerier i Sörmland grundades 1998. Bolagets huvudbransch är tillverkning av andra möbler. Företaget är ett av två i koncernen där Mellansteget Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 21 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägarna tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd och styrelseordförande är Anders Kenneth Grufvisare (65).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Specialsnickerier i Sörmland det andra största företaget inom sin specifika bransch i Södermanlands Län, som är tillverkning av andra möbler.

Företaget är också det 82:a största i landet. Det finns 8 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!