Inget företag i branschen hade större omsättning än Mälardalen Trä & Betong AB i fjol

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamhetens omsättning ökar med 36,3 procent och blev 2022 ungefär 89 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt 2,3 miljoner kronor mot ungefär 3,4 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Mälardalen Trä & Betong för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Mälardalen Trä & Betong för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-29 04:03

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,3 miljoner kronor till 2,4 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,7 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 5,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Rjab Holding AB.

Tog ut miljonutdelning

Mälardalen Trä & Betong grundades 2017. Bolagets huvudbransch är mark- och grundarbeten. Företaget är ett av två i koncernen där Rjab Holding AB är moderbolag.

Företaget har 60 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 25 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Rjab Holding AB, tog ut 4,6 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren.

Styrelseordförande är Rodi Henrik Christian Ellilä (33).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Mälardalen Trä & Betong det åttonde största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är mark- och grundarbeten.

Företaget är också det 288:e största i landet. Det finns 194 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!