NG Metall Holding AB på rätt sida strecket

Årsredovisningen för NG Metall Holding är klar. Företagets omsättning ökar med 20,1 procent och blev drygt 252 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 61,5 miljoner kronor mot omkring 1,2 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för NG Metall Holding för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för NG Metall Holding för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-27 15:52

Rörelseresultatet minskar med omkring 300 000 kronor till drygt 2,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 0,9 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om NG Metall Holding

NG Metall Holding grundades 2013. Bolagets huvudbransch är partihandel med metallavfall och metallskrot. Företaget har ett dotterbolag.

Företaget har tre anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Ägaren, Norsk Gjenvinning Norge AS, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Claes Lennart Daniel Merborn (53), medan Andreas Lindström (39) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är NG Metall Holding det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är partihandel med metallavfall och metallskrot.

Företaget är det 14:e största i landet. Det finns åtta företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!